Fi:Gramps 5.1 Wiki-käyttöohje - Tietojen syöttäminen ja muokkaaminen: Tarkemmin

From Gramps
Jump to: navigation, search
Edellinen Hakemisto SeuraavaEdellisessa osassa sait lyhyen katsauksen, kuinka Grampsiin syötetään ja siinä muokataan tietoja. Täsä osassa paneudutaan näihin asioihin pajon tarkemmin.

Kuten edellä havaittiin, Gramps tarjoaa joukoittain näkymiä. Niistä jokaisessa voit syöttää ja muokata tietoja. Itse asiassa samaa informaatiota saa usein eri näkymien kautta.

Grampsissa tietoja syötetään ja muokataan dialogi-ikkunoissa. Koska käytämme tätä käsitettä usein, on syytä määritellä se:

Dialogi on ponnahdusikkuna, joka tarjoaa yhden tai useita lomakkeita tietyyn kategoriaan sopivan tiedon syöttämiseen ja muokkaamiseen. Esimerkkeinä Grampsin Muokkaa henkilöä ja Perhemuokkain dialogit.

Dialogi on usein "lehtiö", jossa on useita "kielekkeitä" (tabs) tietoen ryhmittelemiseksi. Esim. Muokkaa henkilöä -dialogissa on kielekkeet mm. Tapahtumille, Ominaisuuksille, Osoitteille ja Lisätiedoille.

Gramps-notes.png
Lisää, Poista ja Muokkaa painikkeet

Useimmiten Gramps käyttää + painiketta vastaamaan Lisää painiketta ,- painiketta vastaamaan Poista painiketta, ja kuvaketta "kynä paperilla" osoittamaan Muokkaa toiminnallisuutta. Viittaamme jatkossa jälkimmäiseen Muokkaa+ painikkeena, kun taas + ja - vittaavat edellisiin painikkeisiin.

Yksityiskohdat

  1. Fi:Gramps 5.1 Wiki-käyttöohje - Tietojen syöttäminen ja muokkaaminen: Tarkemmin - osa 1: Opi henkilöiden, päivämäärien,perheiden ja suhteiden lisäyksestä Grampsiin
  2. Fi:Gramps 5.1 Wiki-käyttöohje - Tietojen syöttäminen ja muokkaaminen: Tarkemmin - osa 2: Opi tapahtumien, lainausten/lähteiden, paikkojen, arkistojen ja lisätietojen lisäyksestä Grampsiin
  3. Fi:Gramps 5.1 Wiki-käyttöohje - Tietojen syöttäminen ja muokkaaminen: Tarkemmin - osa 3: Opi ominaisuuksien (attributes) ja osoitteiden toiminnasta ja tietojen sulauttamisesta.


Edellinen Hakemisto Seuraava
Gnome-important.png Special copyright notice: All edits to this page need to be under two different copyright licenses:

These licenses allow the Gramps project to maximally use this wiki manual as free content in future Gramps versions. If you do not agree with this dual license, then do not edit this page. You may only link to other pages within the wiki which fall only under the GFDL license via external links (using the syntax: [https://www.gramps-project.org/...]), not via internal links.
Also, only use the known Typographical conventions