Gramps:About/tr

From Gramps
Jump to: navigation, search
İlişkiler Kategori Görünümü

Gramps ücretsiz bir soyağacı uygulamasıdır. Gramps adı, Soybilimsel Araştırma ve Analiz Yönetim Programlama Sistemi (Genealogical Research and Analysis Management Programming System) kelimelerinin İngilizce kısaltmasıdır.

Gramps, soyağacınızı izlemenize yardımcı olur. Soyağacı verilerinizi bilgisayarınızda saklamanıza, düzenlemenize ve araştırmanıza olanak tanır. Gramps, diğer soyağacı programlarının tüm ortak yeteneklerini sağlamaya çalışır, ancak daha da önemlisi, bu programlarda yaygın olmayan ek bir entegrasyon yeteneği sağlamaya çalışır. Bu, herhangi bir bit ve bilgi parçasını doğrudan Gramps'a girme ve ilişki boşluklarını doldurmak için kullanıcının araştırma, analiz ve korelasyon yapmasına yardımcı olmak için veri tabanındaki bir veya tüm verileri (herhangi bir sırayla) yeniden düzenleme/manipüle etme yeteneğidir.

Gramps Python dilinde programlanmıştır.

Gramps şu anda Linux, Microsoft Windows, Apple MacOS, Solaris, BSD ve diğer UNIX benzeri sistemlerde çalışmaktadır. Gramps edinme hakkında daha fazla bilgi için İndirme sayfasına bakın.

Daha fazla bilgi için: