Death certificate/tr

From Gramps
Jump to: navigation, search

Ölüm belgesi, bir kişinin ölümünün bir kaydıdır. Bir kişinin tam adı (önceden bilinmiyorsa) ve annenin kızlık soyadı da dahil olmak üzere çocuğun ebeveynlerinin adları gibi bazı değerli bilgileri içerebilir.

Amerika Birleşik Devletleri Ölüm Belgeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir ölüm belgesi iki şekilde olabilir: resmi ve gayri resmi. Kopyalar, nüfus kayıtlarını tutan devlet dairesinden veya kişinin öldüğü ilçenin sağlık departmanından alınabilir.

Resmi olmayan ölüm belgesi, genellikle resmi bir ölüm belgesinde yer alan bazı verilerin bilgisayar çıktısıdır. Büyük olasılıkla kişinin tam adını, ebeveynlerinin tam adlarını (biliniyorsa annesinin kızlık soyadı dahil), kişinin öldüğü ilçe ve eyalet ile birlikte içerecektir. Bazı bölgelerde cenaze evi ve defin yeri de bulunabilir.

Resmi bir ölüm belgesi, bir kişinin ölüm kaydının yasal bir kopyasıdır. Bu versiyonun resmi olmayan kopyadan önemli bir farkı, genellikle ölüm nedenini içerecek olmasıdır. Çoğu ABD eyaletinde bu genellikle hassas bilgi olarak kabul edilir ve genellikle yalnızca aile üyelerine ve onların soyundan gelenlere verilir. Resmi nüsha, resmi olmayan nüsha ile aynı bilgileri ve ölümü kimin bildirdiğini, bir otopsiyi (eğer yapıldıysa) ve ölüm zamanını ortaya çıkaran bilgileri içerebilir. Ayrıca ölen kişinin gazi olup olmadığı ve sosyal güvenlik numarası da belirtilebilir. Resmi bir ölüm belgesi çoğunlukla dosyada bulunan, resmi hükümet antetli kağıdına yönetim organının kabartmalı mührü ile basılmış veya bir görevli tarafından imzalanmış olan orijinalin tam bir kopyasıdır. Bunlar, birçok hastalık ve durum kalıtsal olabileceğinden, atalarının tıbbi bilgilerini takip etmeye çalışan biri için çok faydalıdır.

Bir ölüm belgesinin resmi olmayan bir kopyasını almak genellikle küçük bir ücret gerektirir. Resmi bir kopya normalde biraz daha yüksek bir ücret talep edecek ve talepte bulunan kişinin ölüm kaydındaki kişinin soyundan geldiğine dair kanıt olacaktır. Bu, resmi kaydı tutan yönetim organına bağlı olarak, geçerli bir fotoğraflı kimliğin bir kopyası ve imzalı resmi talep formları aracılığıyla yapılabilir.

Dış Bağlantılar ve kaynaklar