Contact/nl

From Gramps
Revision as of 13:31, 27 September 2007 by Kw.stat (talk | contribs) (removed link to forum)
Jump to: navigation, search


Programmafouten rapporteren

Er zijn verschillende manieren om een programmafout te rapporteren, onder andere de GRAMPS Bugs mailing list. Je moet geen lid zijn van deze lijst om er mails naar te sturen.

De beste manier is evenwel door gebruik te maken van de GRAMPS Bug Tracker, zie How to report bugs/nl. Dit laat ons toe om formele methoden te gebruiken bij het volgen en oplossen van fouten. Ten gevolge van het hoge volume aan email die de hoofdprogrammeurs ontvangen, is er altijd een kans dat je email uit het oog verloren wordt. Gebruik maken van de Bug Tracker zorgt ervoor dat je problemen zullen aangepakt worden.

Verbeteringen aanvragen

Een verbetering of een wijziging aan GRAMPS aanvragen kan gedaan worden of via de gramps-users of gramps-devel mailing lists, of opnieuw via de bug tracker door een feature item aan te vragen. We zouden het appreciëren indien serieuze voorstellen via de bug tracker zouden gebeuren. Klik op Report Issue, en selecteer feature als belangrijkheid (severity). Opnieuw, via de bug tracker werken laat ons toe alles formeel op te volgen.

Mailing Lists

Er zijn meerdere mailing lists over verschillende onderwerpen die verband houden met GRAMPS:

gramps-announce (lid worden, archieven
Aankondigingen en algemeen belangrijk nieuws. Heel lage trafiek.
gramps-users (lid worden, archieven)
Discussies over het gebruik van GRAMPS. Medium trafiek.
gramps-bugs (lid worden, archieven)
Programmafouten melden en opvolgen. Gelieve evenwel de bug tracker te gebruiken (zie boven).
gramps-windows (lid worden, archieven)
Zaken specifiek in verband met het gebruik van GRAMPS op Microsoft Windows. Medium trafiek.
gramps-devel (lid worden, archieven)
Voor alles wat te maken heeft met software ontwikkeling. Medium trafiek.

IRC

Kom aub eens langs op het chat kanaal #gramps op de irc.freenode.net server. Alle gebruikers en ontwikkelaars zijn welkom! Enkele nederlandstalige gebruikers zijn vaak aanwezig.

Copyright Inbreuken

Vind je copyright inbreuken op deze wiki, gelieve dan de Developers mailing list (wordt eerst lid) te mailen med de gegevens van de wiki pagina die de copyright inbreuk bevat, alsook de hoedanigheid van de inbreuk.