Changes

Jump to: navigation, search

Installation/cs

21 bytes added, 13:27, 23 March 2009
no edit summary
* Mandriva: <code>
urpmi gramps</code>
* Debian, (K,X,Edu)Ubuntu, Mepis, Suse: <code>
apt-get install gramps</code>
* Fedora: <code>
* '''Gnome-print''': přidává možnost přímého tisku, náhledů a vytváření plně lokalizovaných výstupů v PS a PDF formátu. Tento modul je v současnosti dostupný v balíčku gnome-python-desktop (může být znám pod různými jmény, v debianu např. python-gnome2-desktop).
* '''Kontrola pravopisu''': instalace balíčku python-gnome2-extras poskytuje modul gtkspell, který přidá do poznámek možnost kontroly pravopisu
* '''Graphviz''', '''Inkscape''': Gramps umí vytvářet hezké rodokmeny (grafické znázornění rodinných vztahů). Ty jsou vytvářeny s využitím aplikace Graphviz, která vytváří nejen kód (dot), ale poskytuje také programy pro vytváření grafů (dotty, volané z příkazové řádky). To dává badeteli maximální kontrolu nad tím, jak budou jeho výstupy vypadat. Vyžaduje ale osvojení si nových znalostí. Další aplikací, která dobře spolupracuje s dot soubory vytvořenými GRAMPS je [https://gna.org/projects/kgraphviewer kgraphviewer]. Alternativou může být vytvoření grafického reportu a jeho konverze do formátu SVG. Ten může být prohlížen a dále #REDIRECT [[Installation]] upravován například v Inkscape.
* '''ttf-freefont''': užitečný balíček obsahující velké množství unicode řezů true-type písma. Dobře spolupracuje s výstupy z gnomeprint i graphviz.
38
edits

Navigation menu