Gramps 5.1 Wiki Manual - Entering and editing data: detailed/tr

From Gramps
Jump to: navigation, search
Önceki Dizin Sonraki


Bir önceki bölüm, Gramps'ta nasıl veri girileceği ve düzenleneceği konusunda size kısa bir genel bakış sundu. Bu bölüm, bu tartışmayı çok daha ayrıntılı olarak sürdürüyor.

Gösterdiğimiz gibi, Gramps size bir dizi Görünüm sunar. Bu Görünümlerin her biri size bilgi girme ve düzenleme fırsatları sunar. Aslında, genellikle aynı bilgilere farklı Görünümlerden ulaşabilirsiniz.

Gramps'ta bilgiler, Düzenle diyalogları dediğimiz şey aracılığıyla girilir ve düzenlenir. Bu terimi sıkça kullandığımız için, bununla ne demek istediğimizi tanımlamalıyız:

Düzenle iletişim kutusu, belirli bir kategoriye uyan verileri girmek ve düzenlemek için bir veya daha fazla form sağlayan bir açılır penceredir. Gramps'taki örnekler, diğerlerinin yanı sıra Kişi Düzenle iletişim kutusunu ve Aile Düzenleyicisi iletişim kutusunu içerir.

Bir Düzenle iletişim kutusu genellikle bilgileri alt kategoriler halinde gruplayan bir dizi "not defteri sekmesi" içerir. Örneğin, Kişi Düzenle iletişim kutusunda, diğerlerinin yanı sıra Etkinlikler, Nitelikler, Adresler ve Notlar gibi alt kategoriler için not defteri sekmeleri bulunur.

Gramps-notes.png
Add, Remove, and Edit buttons

In most cases, Gramps uses a + to correspond to Add , a - correspond to Remove , and an icon of a pen on a sheet of paper to denote Edit. We will continue referring to the latter as the Edit+ button, while using + and - to denote the two former buttons.

Lets continue with a deeper dive into Entering and editing data of specific types:

Önceki Dizin Sonraki
Gnome-important.png Telif hakkı bildirimi: Bu sayfadaki tüm düzenlemeler iki farklı telif hakkı lisansı kapsamındadır:

Bu lisanslar, Gramps projesinin bu wiki kılavuzunu gelecekteki Gramps sürümlerinde ücretsiz içerik olarak maksimum düzeyde kullanmasına izin verir. Bu ikili lisansı kabul etmiyorsanız, bu sayfayı düzenlemeyin. Viki'de yalnızca GFDL lisansı kapsamına giren diğer sayfalara harici bağlantılar aracılığıyla ([https://www.gramps-project.org/...]) sözdizimini kullanarak) bağlantı verebilirsiniz, dahili bağlantılar yoluyla değil.
Ayrıca, yalnızca bilinen Yazım kurallarını kullanın